2014. szeptember 10., szerda

Kecskesajtos cukkinitorony paradicsomlekvárral és pirított Nori morzsával


Az idei dús cukkini szezonnak köszönhetően osztom meg veletek ezt a receptet. Az elkészítése kevesebb ideig tartott, mint a cím begépelése. :) Két szóval tudnám jellemezni:  egyszerű és ellenállhatatlan, vagyis a tökéletes előétel.


Hozzávalók: (2 személyre)

- 1 közepes cukkini

- kecskesajt (én a kerek-hosszúkás fajtát használtam)
- só, vegamix
- extra szűz olivaolaj
- paradicsomlekvár
- pirított Nori alga
- menta levél diszítésnek


Elkészítés:

A cukkinit karikákra vágjuk, mindkét oldalát besózzuk és vegamixel megszórjuk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy kieressze a levét. Serpenyőben pár csepp olivaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
 


Vékonyan felszeleteljük a kecskesajtot és a cukkinivel rétegezve tornyokat készítünk.



Fogpiszkálóval rögzítjük és egy jénai tálba sorakoztatjuk őket.


Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe  5 percig, hogy megolvadjon a sajt.

Paradicsomlekvárral táláljuk és rámorzsoljuk a pirított Nori pelyhet.
 




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése