2015. március 29., vasárnap

“Hal”rudacska


A mai menü kicsik és nagyok kedvence, a halrudacska. A bolti, fagyasztott változat helyett egy olyan receptet mutatok, amit vegánok és gluténérzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.




Hozzávalók:

- 1 pohár köles
- 3 pohár víz

- 2 púpozott teáskanál nori pehely
- 2 ek szezámmag
- 1 tk hagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- apróra vágott kapor
- himalájasó
- őrölt rózsabors (ha nincs kéznél, fekete bors is tökéletes)

- olaj a sütéshez



Az elkészítést ebben a videóban találod:



Jó tanácsok:

Amíg nem tapasztalod ki a köles állagát, egy rudacskán teszteld a panírozást és sütést.

Ha törik a halrudacska, az azért van, mert

1. száraz a massza
2. nem volt elég kompakt a kockád

Semmi gond, a köles jól alakítható. Egy rudinyi adagot kézbe veszel, határozottan összegyúrod, ismét megformázod és sütheted is.

A videóban fele mennyiséget készítettem, ugyanis a másik fél már a hűtőben pihent és így gördülékenyebben ment a munka:) A fenti hozzávalók 4 személyre szólnak.

Ha nincs Nori pelyhed, a Sushi készítéshez használt Nori lapot sütőben pirítsd 200 fokon 2-3 percig, amíg ropogós lesz. Összemorzsolod és már adhatod is a köleshez.

Váljék egészségedre!

Üdv,
Bogi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése