A mai menü kicsik és nagyok kedvence, a halrudacska. A bolti, fagyasztott változat helyett egy olyan receptet mutatok, amit vegánok és gluténérzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 1 pohár köles
- 3 pohár víz
- 2 púpozott teáskanál nori pehely
- 2 ek szezámmag
- 1 tk hagymapor
- 1 tk fokhagymapor - apróra vágott kapor
- himalájasó
- őrölt rózsabors (ha nincs kéznél, fekete bors is tökéletes)
- olaj a sütéshez
Az elkészítést ebben a videóban találod:
Jó tanácsok:
Amíg nem tapasztalod ki a köles állagát, egy rudacskán teszteld a
panírozást és sütést.
Ha törik a halrudacska, az azért van, mert
1. száraz a massza
2. nem volt elég kompakt a kockád
Semmi gond, a köles jól alakítható. Egy rudinyi adagot kézbe veszel, határozottan
összegyúrod, ismét megformázod és sütheted is.
A videóban fele mennyiséget készítettem, ugyanis a másik fél már a hűtőben
pihent és így gördülékenyebben ment a munka:) A fenti hozzávalók 4 személyre szólnak.
Ha nincs Nori pelyhed, a Sushi készítéshez használt Nori lapot sütőben
pirítsd 200 fokon 2-3 percig, amíg ropogós lesz. Összemorzsolod és már adhatod is a köleshez.
Üdv,
Bogi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése