2015. november 8., vasárnap

Pad thai

Bemutatom a kedvenc thaiföldi ételemet. Több változáson is átesett, így lett teljesen vegán. A tengeri spagetti alga ízben kiválóan helyettesíti a halszószt, sőt szerintem sokkal finomabb. A tofu pedig végre nem ízetlen gumi, így ezzel a recepttel a húsevőket is el lehet csábítani ;)



Hozzávalók:

- 1 csomag közepes méretű rizstészta
 - 1 marék tengeri spagetti alga
- 2 répa
4 ek szójaszósz
- 4 ek tamarind szósz (tamarind paszta vízzel higítva)
- 4 ek nádcukor (ideális esetben pálmacukor, én sajnos nem kaptam)
- snidling
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 natúr tofukocka
- csilipehely (elhagyható)
- a díszítéshez pirított földimogyoró (sótlan), friss koriander és lime

Elkészítés:

A rizstésztát beáztatjuk langyos vízbe és az algát is hidratáljuk.
A tofut felkockázzuk. A répának eltávolítjuk a két végét és a külső héját, majd a hámozóval vékony csíkokra vágjuk. Végül a fokhagymát is aprítsuk finomra.

Egy serpenyőben vagy wokban bőséges olivaolajon pirítsuk ropogósra a tofukockákat. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a fokhagymát. Amikor szép arany színt kap, karamelizáljuk a nádcukrot. Tegyünk bele 4 evőkanál tamarind szószt, és ugyanennyi szójaszószt. Keverjük bele a tengeri spagetti algát és a répacsíkokat. Miután kicsit összeesett a répa,  beleforgatjuk a leszűrt rizstésztát. Az alga  áztatóvizéből is kanalazzunk bele. Aki szereti a csipőset, csilipehellyel fokozza az ízhatást.  Fedő alatt pároljuk pár percig. Amikor puha a tészta megszórjuk a snidlinggel és már tálalhatunk is.

Díszítsük apróra vágott pirított földimogyoróval, friss korianderrel és lime cikkel.



Jó étvágyat! 


Az elkészítést ebben a vidóban találod:


Üdv,

Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése