Nem tudom ki hogyan van vele, engem a
tenger látványa és morajlása tökéletesen megnyugtat és kikapcsol. Egy hosszú
séta a parton naplementében, hmmmmmmmm. Többet ér mint egy hét alvás.:)
Arról nem is beszélve, hogy a finom sós víz hogy feldobja az embert, szinte könnyebbnek és energikusabbnak érzem magam tőle.
Az óceán mérhetetlen erőt és életet hordoz
magában. Ezekben a sós őstengerekben kezdődött minden és a mai napig ők adnak
otthont több százezer élőlénynek.
A tenger ha hiszed, ha nem, benned van. Az
emberi test két legfontosabb alkotóeleme a víz és a só. A könny, az izzadság, a
magzatvíz mind kitűnő példák erre.
Nemcsak a testnedvek összetétele, hanem az
emberek változó hangulata is a tengert idézi.
A huszadik század elején René Quinton
francia biológus kisérletei kimutatták (1904 Párizs), hogy a fehérvérsejtek
életben maradnak sós tengervízben, mivel ez utóbbi teljesen azonos összetételű azzal a nedvvel,
amiben a sejtek úsznak.
Általa derült fény arra, hogy a vérplazma és
a tengervíz meglepően hasonlítanak
egymásra. Ettől kezdve több millió kezelést végeztek embereken és állatokon
egyaránt kiváló eredményekkel. Többek között kimerültséget, mérgezést és
bélproblémákát gyógyítottak tengervíz beinyekciózásával.
1872.-ben Dittmar azt a felfedezést tette,
hogy a Mengyelejev periódusos rendszerében lévő minden elem jelen van a
tengervízben, így az emberi test számára legfontosabbak is, mint kálcium
(Ca), jód (I), kálium (K), nátrium (Na).
Ezek után nem csoda, hogy a tengervízzel
való főzésnek is eljött az ideje. Bizony, ma már kapható előre csomagolt tengervíz kifejezetten
gasztronómiai célokra. Az oxigénben és ásványi anyagokban gazdag tengervíz igazán
alkalmas arra, hogy feldobjunk vele egy jó kis halvacsorát.
Amint látjátok, a tengerben megtalálható
minden, ami az élethez nélkülözhetetlen. Szerencsések az algák, hogy ilyen
környezetben fejlődhetnek. És persze mi is, hogy megehetjük őket. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése