2014. február 9., vasárnap

Csőben sült pagoda karfiol Dulse algával


Sziasztok!


A szombati piacozásom alkalmával rakott karfiolhoz kerestem megfelelő alanyt, amikor  is a pulton egy sorral lejjebb megakadt a szemem egy rendkívűl mutatós önként jelentkezőn.  

Ennek köszönhetően receptváltozás történt. Remélem nem bánjátok. Én határozottan nem, mert a végeredmény isteni lett:

A csőben sült pagoda karfiolnak a krémes mascarpone öntet és a Dulse alga adja a különlegességét. Ez utóbbi egy igazi vitamin- és ásványianyag bomba és segíti az emésztést!





Hozzávalók 4 személyre:

- 1 nagyobb fej Romanesco (karfiollal vagy brokkolival helyettesíthető)

- 250 gr mascarpone sajt

- 1 kis poharas görög vagy natúr joghurt

- 15 gr száraz Dulse alga

- 150 gr főtt csicseriborsó

- Himalája só (ízlés szerint)

- Őrölt bors és szerecsendió (ízlés szerint)


- 2 ek hidegen sajtolt szezámolaj


Kevés tisztított víz


Az elkészítést lépésről lépésre a fenti videóban találod.

Próbáld ki a hagyományos rakott karfiol helyett. Akár egy ünnepélyesebb vasárnapi ebédre is meg lehet lepni szeretteinket, barátainkat ezzel az étellel, biztos siker! Kenyér (nálam teljes kiőrlésű) legyen a kezed ügyében tunkolni. :)


 

Pár szó a pagoda karfiolról:

Római karfiol vagy Romanesco névre is hallgat.

Rózsái világoszöld színűek és szorosan illeszkednek egymáshoz fraktál dizájnban. Gazdag C vitaminban, K vitaminban, rostokban és karotinoidokban.

Íze lágyabb sokkal mint a karfiolé vagy a brokkolié. Főzés során sem telítette be a konyhát az az erős buké, ami karfiol esetében megszokott.

Üdv,

Bogi 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése