Sziasztok!
Ennek köszönhetően receptváltozás történt. Remélem nem bánjátok.
Én határozottan nem, mert a végeredmény isteni lett:
A csőben sült pagoda karfiolnak a krémes mascarpone öntet és a Dulse alga adja a különlegességét. Ez utóbbi egy igazi vitamin- és ásványianyag bomba és segíti az emésztést!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagyobb fej Romanesco (karfiollal vagy brokkolival helyettesíthető)
- 250 gr mascarpone sajt
- 1 kis poharas görög vagy natúr joghurt
- 15 gr száraz Dulse alga
- 150 gr főtt csicseriborsó
- Himalája só (ízlés szerint)
- Őrölt bors és szerecsendió (ízlés szerint)
- 2 ek hidegen sajtolt szezámolaj
Kevés tisztított víz
Az elkészítést lépésről lépésre a fenti videóban találod.
Próbáld ki a hagyományos rakott karfiol helyett. Akár egy ünnepélyesebb vasárnapi ebédre is meg lehet lepni szeretteinket, barátainkat ezzel az étellel, biztos siker! Kenyér (nálam teljes kiőrlésű) legyen a kezed ügyében tunkolni. :)
Római karfiol vagy Romanesco névre is hallgat.
Rózsái világoszöld színűek és szorosan illeszkednek egymáshoz fraktál dizájnban. Gazdag C vitaminban, K vitaminban, rostokban és karotinoidokban.
Íze lágyabb sokkal mint a karfiolé vagy a brokkolié. Főzés során sem telítette be a konyhát az az erős buké, ami karfiol esetében megszokott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése