2014. április 17., csütörtök

Pikáns tavaszi babragu Kombuval




Hozzávalók a raguhoz: (3-4 személyre)
  • 10 dkg éjszakára beáztatott fehérbab
  • 5 gr száraz Kombu
  • 1 hagyma, 1 répa, 1 kisebb édeskömény, 1/2 pritamin paprika
  • 1 kk  őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry
  • 4 cm nagyságú friss gyömbér
  • himalájasó, extra szűz olivaolaj
A tavasz beköszöntével egyre nagyobb a kínálat friss levélzöldségekből, ezt kihasználva mángoldot is adunk a raguhoz, de használhatunk spenótot vagy medvehagymát is.
Hogy komplett legyen az ételünk, köretnek főzünk hozzá egy adag hosszúszemű basmati rizst.
Elkészítés:
 
A könnyebb szeletelés érdekében beáztatjuk a Kombut.
Első lépésként elkészítjük a ragut. Egy serpenyőben olivaolajat melegítünk. Ebben pár percig pirítjuk a koriandert, köménymagot és a reszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a babot, Kombut, kurkumát és curryt.
Felöntjük vízzel. Közepes lángon kb. 30-40 perc alatt készre párolódik (babtól függ). Félidőben sózzuk.
A soron következö a rizs. Ezt is áztassatok be használat előtt legalább fél órával. Ha ezt elfelejtitek, akkor is ajánlatos átöblíteni.
Kevés olivaolajon megpirítjuk a basmati rizst. Amikor serceg és érezni az illatát felöntjuk dupla mennyiségű vízzel és teszünk bele egy bélyeg méretű Kombut. Az algától hamarabb elkészül és a rizs magába szívja a Kombuban lévő értkékes ásványi anyagokat. Ajánlom ezt a lépést minden gabonaféléböl készült körethez. Akkor sózzuk, amikor a rizs már félig megpuhult.
Friss korianderlevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése