2014. december 3., szerda

Fogyás algákkal?


A feltevés bizonyosságot nyert a Newcastle-i Egyetem kutatóinak köszönhetően. Tanulmányukból kiderül, hogy a barna algában található alginát vagy alginsav 75 százalékkal csökkenti a zsír felszívódását a belekben így ígéretes és természetes alternatíva a túlsúly elkerülésében és csökkentésében.


(Megj.: A barna algák családjába tartozik a Wakame, Tengeri spagetti, Kombu és a Fucus)

 
Ez az állítás azon alapul, miszerint a zsír amit magunkhoz veszünk az ételből szinte teljes mértékben  feloldódik a szervezetünkben. Ha ezt a folyamatot gátolja valami, akkor beindul a fogyás.
 
Ebben a kísérletben algináttal dúsított kenyeret teszteltek önként vállakozókon és az eredmények igencsak bíztatóak.

Következő lépés, hogy algát tartalmazó termékeket hozzanak forgalomba.

Bár úgy vélem ha ezek az algák szárított formában már mind rendelkezésre állnak, nem érdemes várni laborban előállított alginátos étrendkiegészítőkre.

Az eredeti cikket itt találjátok


 Üdv,
 
Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése