A feltevés bizonyosságot nyert a Newcastle-i Egyetem kutatóinak
köszönhetően. Tanulmányukból kiderül, hogy a barna algában található alginát
vagy alginsav 75 százalékkal csökkenti a zsír felszívódását a belekben így
ígéretes és természetes alternatíva a túlsúly elkerülésében és csökkentésében.
Ez az állítás azon alapul, miszerint a zsír amit magunkhoz veszünk az ételből
szinte teljes mértékben feloldódik a
szervezetünkben. Ha ezt a folyamatot gátolja valami, akkor beindul a fogyás.
Ebben a kísérletben algináttal dúsított kenyeret teszteltek
önként vállakozókon és az eredmények igencsak bíztatóak.
Következő lépés, hogy algát tartalmazó termékeket hozzanak
forgalomba.
Bár úgy vélem ha ezek az algák szárított formában már mind
rendelkezésre állnak, nem érdemes várni laborban előállított alginátos
étrendkiegészítőkre.
Az eredeti cikket itt találjátok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése