2014. december 7., vasárnap

Diós csiperkepástétom Dulse algával


Ezzel a recepttel két legyet üthetsz egy csapásra. Pástétomként friss házi kenyérre kenve  vagy mint pesztó tésztával tálalva is isteni.

Hozzávalók

- ½ kg csiperkegomba
- 1 pohár éjszakára beáztatott tört dió
- egy marék száraz Dulse alga
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- 2 ek tamari
- bors, 1 tk édes kalocsai fűszerpaprika, 1 tk őrölt szerecsendió, 1 ek kakukkfű
- friss korianderlevél


Elkészítés

Egy pici olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, kevés vizet öntünk alá és pároljuk 5 percig fedő alatt.


Frissen őrölt borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és pirospaprikával fűszerezzük.



A Dulse algát is belefőzzük szárazon, nem fontos áztatni. Egy kavarás és hagyjuk még 5 percig összeérni az ízeket.


A gombás egyveleget krémesre turmixoljuk a dióval (áztatóvíz nélkül) és 2 evőkanál tamarival.





Őrölt paprikával és korianderlevéllel diszítjük. Én megszórtam egy kevés kendermaggal, de apróra vágott dió darabokkal is guszta.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése