2015. február 5., csütörtök

Gyógyító hagymaleves Shiitake gombával és Kombuval


A hideg időszakban  növekszik a megfázás és influenza kialakulásának gyakorisága a poros szobalevegővel, a szennyezett környezettel, illetve a testbe bekerült méreganyagokkal. Az algakonyha most olyan receptet mutat be, ami a baktériumok és vírusok mellett a mérganyagokat is csökkenti a szervezetben.



Egy neves kanadai biológus szerint minden betegségről két dolog tehet: a testbe bekerült méreganyagok és/vagy élősködők.

A hideg hónapokban a testünk raktározásra van beprogramozva: felhalmozódik az étel amit eszünk (zsírok és vele együtt pár plusz kiló) valamint a méreganyagok, melyek folyamatosan bombáznak bennünket. Ezért fontos olyan ételeket beiktatni, amik erősítik az immunrendszert és finoman, apránként megtisztítják szervezetünket. A hagyma-shiitake-kombu triónál jobbat el sem tudok képzelni erre a célra.

Hozzávalók:

- 3 nagy vöröshagyma
- 3 gerez fokhagyma
- 5 shiitake gomba (lehet szárított is)
- bélyeg méretű Kombu alga
- extraszűz olivaolaj
- himalájasó
- tamari szójaszósz és snidling a díszítéshez
Ebből a mennyiségből kb. 5-6 adag készül.


Shiitake


A shiitake Ázsiából származó gyógygomba, igazi életelixír.

- Eltávolítja a szervezetből a felesleges sót, ajánlott magas vérnyomásban szenvedőknek.
- Oldja és segíti kiüríteni a koleszterint a szervezetből
- Erősíti az immunrendszert, rákellenes tulajdonságokkal bír
- Hatékony megoldás köhögésre és lázra egyaránt
- Javítja a veseműködést, fokozza a vizeletürítést
- Naponta fejenként egy gombát ajánlott fogyasztani a makrobiotika szerint, mert nagyon yin zöldségről van szó

(Forrás Michio Kushi – Die makrobiotische Hausapotheke)


Üdv,
Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése