A hideg időszakban növekszik a
megfázás és influenza kialakulásának gyakorisága a poros szobalevegővel, a
szennyezett környezettel, illetve a testbe bekerült méreganyagokkal. Az algakonyha
most olyan receptet mutat be, ami a baktériumok és vírusok mellett a
mérganyagokat is csökkenti a szervezetben.
Egy neves kanadai biológus szerint minden betegségről két dolog tehet: a testbe bekerült méreganyagok és/vagy élősködők.
A hideg hónapokban a testünk raktározásra van beprogramozva: felhalmozódik az étel amit eszünk (zsírok és vele együtt pár plusz kiló) valamint a méreganyagok, melyek folyamatosan bombáznak bennünket. Ezért fontos olyan ételeket beiktatni, amik erősítik az immunrendszert és finoman, apránként megtisztítják szervezetünket. A hagyma-shiitake-kombu triónál jobbat el sem tudok képzelni erre a célra.
Hozzávalók:
- 3 nagy vöröshagyma
- 3 gerez fokhagyma
- 5 shiitake gomba (lehet szárított is)
- bélyeg méretű Kombu
alga
- extraszűz
olivaolaj
- himalájasó
- tamari szójaszósz és
snidling a díszítéshez
Ebből a mennyiségből kb. 5-6 adag készül.
Shiitake
A shiitake Ázsiából származó gyógygomba, igazi életelixír.
- Eltávolítja a szervezetből a felesleges sót, ajánlott magas vérnyomásban
szenvedőknek.
- Oldja és segíti kiüríteni a koleszterint a szervezetből
- Erősíti az immunrendszert, rákellenes tulajdonságokkal bír
- Hatékony megoldás köhögésre és lázra egyaránt
- Javítja a veseműködést, fokozza a vizeletürítést
- Naponta fejenként egy gombát ajánlott fogyasztani a makrobiotika szerint,
mert nagyon yin zöldségről van szó
(Forrás Michio Kushi – Die makrobiotische Hausapotheke)
Üdv,
Bogi
Üdv,
Bogi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése