A humusz
vagyis csicseriborsó pástétom az egyik kedvenc nyári vacsorám. Friss
zöldségekkel igazán hűsítő és laktató.
Ebben az
exotikus változatban kókusztejjel krémesítem és a már bemutatott shichimi
togarashi fűszerkeverékkel bolondítom meg.
Hozzávalók
- 200 gr főtt
csicseriborsó
- 4-5 ek
kókusztej
- 3 cm
nagyságú friss gyömbér darabka
- 1 gerezd
fokhagyma
- 1 tk
tahini (szezámpaszta)
- fél kk őrölt
köménymag
- fél kk
shichimi togarasi
- himalájasó
ízlés szerint
- pár csepp
lime lé
- 1 tk extraszűz
olivaolaj + pici a díszítéshez
Amikor
kibontjuk a kókusztejes konzervet, a tetején a zsíros részt vegyük le. Alatta
találjuk a híg kókusztejet, erre lesz szükségünk. Aki nem nagy fokhagyma
rajongó, kezdjen fél gerezddel. A shichimit végszükség esetén lehet csiliporral
helyettesíteni, csak óvatosan a mennyiséggel ;)
A
hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Egy gyors kóstoló után pár órára hűtőbe
tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét leheletnyi
shichimivel és kevés olivaolajat is csurgassunk rá.
Pitával
vagy kenyérrel is kínálhatjuk, én általában ropogós crudités mellett döntök.
TIPP
A maradék
kókusztejből igazán príma desszert vagy turmix készíthető. Én a mangós kókuszpuding elkötelezett híve
vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése