2015. augusztus 7., péntek

Hűsítő nyári levesek 2 - Wakamés uborkakoktél

Kicsi hobbikertünkben ez idő tájt élénken zöldellik a menta és pár uborka is előbukkan a levelek közül. Éppen találtam hármat, így be tudom mutatni az egyik nyári kedvencünket, a joghurtos-wakamés uborkalevest.


Hozzávalók

-          3 nagyobb uborka
-          egy marék száraz wakame előzőleg beáztatva
-          3 dl natúr joghurt
-          himalájasó  ízlés szerint
-          4 zsenge mentalevél
-          6 ek extraszűz olivaolaj
-          rózsabors vagy feketebors frissen őrölve


Az uborkákat megmossuk és kockára vágjuk. Ha biot használunk, akkor nem fontos meghámozni. Hozzáadjuk az előáztatott wakame algát (a vizét tegyük félre), a natúr joghurtot, himalájasót, mentalevelet, és bőségesen csurgassunk rá extraszűz olivaolajat is. Jól összeturmixoljuk, majd utánaízesítünk és a wakame áztatóvizét is felhasználjuk. Turmixolunk rajta egy utolsót. Átszűrve szép selymes állagot kapunk. A megmaradt rostokat ne dobjuk ki, újra lehet hasznosítani salátákba vagy akár tzatziki öntethez.
A kész levest jól hűtsük be. Aki nem szertene várni, mint én sem, tálalhatja koktélosan. Így különösen mutatós és ideális kerti partikra is.

Díszítsük uborka karikával és mentalevéllel. Végül őröljünk rá egy nagy adag rózsaborsot/feketeborsot.

Nem csak hűsít, de a wakame-uborka páros a bőrünket is megfiatalítja. Még egy ok, amiért ha igazi felfrissülésre vágyunk, ezt a wakamés “Ubi Maryt” fogyasztjuk Bloody Mary helyett ;). Próbáljátok ki ti is!

Üdv,
Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése